A Thomas Aqua+ Allergy&Family: a vízszűrővel ellátott porszívó, számos praktikus kiegészítővel az allergiások számára.

A többi Thomas termékekhez hasonlóan ehhez a modellhez is több hasznos tartozékot választottunk ki. A használati útmutatóban összefoglaljuk az alapvető tudnivalókat a készülékről, kiemeljük az előnyeit és bemutatjuk a porszívó különböző működési módjait. Tippeket adunk arra, hogyan tudja a legjobban kihasználni a porszívó tudását, tartozékainak funkcióit.

A készülék használata nagyon egyszerű, a vízszűrő tartályát megtöltjük vízzel a megjelölt szintig, majd csatlakoztatjuk a porszívócsövet és a megfelelő szívófejet.

Maga a porszívózás is nagyon kényelmes, és bár a készülék nagynak tűnhet azoknak, akik korábban soha nem használtak vízszűrős porszívót, a könnyen forduló és guruló kerekek igen egyszerűvé teszik az irányítását. A fedél kinyitása és becsukása, a szívófej csatlakoztatása, a gombok használata – mindezeket a műveleteket könnyen és kényelmesen lehet elvégezni.

Akik korábban nem használták vízszűrős porszívót, sokszor az első használat után kíváncsiak arra, hogyan néz ki a tartályban lévő víz. Akik rendszeresen porszívóznak, nemegyszer elcsodálkoznak azon, hogy egy-egy alapos takarítás után mennyi piszok gyűlt össze a vízben.

Sokan leginkább attól tartanak, hogy a tartály kiürítése és tisztítása bonyolult és időigényes művelet. A Thomas porszívók esetében nincs ok az ilyesféle aggódásra. A porszívózás után elég kiönteni a „sáros” vizet, leöblíteni a tartályt (pl. zuhannyal, vagy a csap alatt), majd hagyni kell megszáradni az alkatrészeket – és kész. Nagyon fontos, hogy minden egyes alkatrészt megszárítsunk használat után, különben penész alakulhat ki, a penész spóra pedig erős allergén. A tartályt közvetlenül a porszívózás után kell kiüríteni és kitisztítani, ne hagyjuk benne a szennyes vizet vagy más piszkot, mert egy idő után elszaporodhatnak benne az allergiát keltő baktériumok vagy a penész.

Nedves porszívózás

Egy jó vízszűrővel ellátott porszívó nélkülözhetetlen az allergiás ember otthonában. Ez a készülék nemcsak tökéletesen működik, hanem lehetővé teszi a mosószeres tisztítást is. Valószínűleg többször rendeltetek már kárpít- vagy szőnyegtisztítást. Ahol kisgyerek vagy háziállat van, ott jóval gyakrabban kell tisztítani a kárpitozott felületeket, ami időbe és pénzbe kerül. A takarítógép funkció ilyenkor bizony nagy segítséget jelent, költséget tudsz megtakarítani vele és az időddel is szabadon gazdálkodhatsz.

A piszok leginkább a fehér vagy világosszínű kanapék felületén tűnik fel, szivaccsal nem lehet hatékonyan eltávolítani, mert sokszor mélyen beivódik az anyagba. A nagynyomású, mosószeres tisztítás lehetővé teszi a foltok, piszkos nyomok azonnali és hatékony eltávolítását, elég elővenni és összerakni a porszívót.

 1. Először csatlakoztasd a tiszta vizet és a folyadékot szállító tömlőt a porszívóhoz.
 2. Töltsd fel a tartályt tisztítófolyadékkal kevert vízzel és tedd bele a vízszűrőbe a vízszintszabályozó egységet.
 3. Válaszd ki a megfelelő tisztítófejet és végezd el a takarítást.

A porszívó lehetővé teszi a szőnyeg és a padló nedves tisztítását is, valamint a speciális AquaStealth fejjel a fa- és kőpadlók gyors és alapos felmosását is. Az AquaStealth fejjel sokkal alaposabban felmoshatod a kőpadlót vagy akár az érzékeny fa -és laminált padlót, mint az egyszerű háztartási moppal. A száradás is sokkal gyorsabb, szinte azonnali.

 

A Thomas Allergy&Family takarítógép fő előnyei:

 • a hosszú szívócső lehetővé teszi a kényelmes, lehajlás nélküli porszívózást;
 • a hosszú flexibilis csőnek köszönhetően nagyobb felületet lehet kiporszívózni a készülék mozgatása nélkül;
 • nagy szívóteljesítmény, ami nagyon fontos pl. kárpitozott felületek vagy matracok tisztításánál;
 • több különböző szívófej található a standard tartozékok között;
 • allergiamentes vízszűrő;
 • a porszívózás után a tartályban „sáros” víz található, amely nem bocsát ki port vagy pollent, a hagyományos, porzsákos készülékekkel ellentétben a tartály pormentesen kiüríthető (ami nagyon fontos az allergiás panaszok megelőzése szempontjából);
 • a véletlenül felszívott értékes tárgyakat könnyebb „kihalászni” a vizes tartályból, mint „kotorászni” a porzsákban;
 • lehetővé teszi a kárpitozott felületek és szőnyegek mosószeres tisztítását;
 • lehetővé teszi a padló felmosását;