Vannak olyan kárpitozott felületek, amelyekről nagyon nehéz eltávolítani az állatszőrt. A szőrszálak mélyen befúródnak a különböző textíliák szöveteibe és szerves részévé válnak a szövet struktúrájának. Ilyenkor semmi sem használ, sem a vizes tisztítás, sem a speciális kesztyű, sem pedig az egyébként (főleg a macskások számára) nélkülözhetetlen ruhatisztító henger. A képen látható kanapé jó példája egy ilyen „reménytelennek” tűnő esetnek, a fekete szálak az állatszőrök.

A kanapé tisztításához a Thomas Aqua+ Pet&Family porszívót használjuk.

Porszívózás

  1. Kétféle szívófejet használunk: az egyik kifejezetten az állatszőr eltávolítására tervezett fej, a másik viszont a matracok tisztítására (ezt a szívófejet nem találod meg az Aqua+ Pet&Family standard tartozékaként, de külön megvásárolható). A két szívófej felváltva használható, mi viszont mindenképpen ajánljuk a szőreltávolító fejjel kezdeni a porszívózást. A matractisztító fej használata akkor ajánlatos, ha a szőrszálak nagyon mélyen be vannak fúródva a szövetben. Ebben az esetben a szívófej keskeny nyílásának és magas szívóteljesítményének köszönhetően hatékonyabban lehet eltávolítani a „makacs” szálakat.
  2. Kapcsold be a porszívót és állítsd a maximális teljesítményre.
  3. Porszívózás közben nyomd erősen a szívófejet a felülethez és többszöri mozdulattal tisztítsd meg alaposan a felület minden részét, mindkét irányban végezve egy-egy fordulatot.
  4. A precíz porszívózás után örömmel megállapíthatod, hogy a kanapé felületéről eltűnt a fekete macskaszőr nagy része. Ez a porszívó tényleg alaposan tisztítja a szövetes bevonatokat és eltávolítja róluk az állatszőrt!

 

Tisztítószeres tisztítási mód 

Ha már eltávolítottad az állatszőrt a kanapéról, érdemes kitisztítani és felfrissíteni a felületét.

  1. Kárpitozott felületek tisztításához először ki kell választani a megfelelő, erre a célra tervezett tisztítókefét. Tisztítás közben igény szerint adagolni kell a vízzel hígított Thomas mosófolyadékot.
  2. A kárpit tisztítókefe szétteríti a folyadékot a tisztított felületen és nagy nyomással bepréseli a textilszálak közé, de aztán rögtön visszaszívja a folyadék felesleges maradékát. A tisztítás után a szövet felülete enyhén nedves lesz.
  3. A folyadék illata kellemes és finom, egy ideig érezhető lesz a levegőben, aztán semlegessé válik.
  4. Fontos megjegyezni, hogy a szövet csak enyhén lesz nedves a tisztítás után, kb. 2 óra elteltével megszárad és a kanapéra már le lehet ülni.
  5. A tisztítószeres tisztítás hatékonyságát a használt víz színe bizonyítja a legjobban. Ha a víz szürkésbarna, biztos lehetsz abban, hogy a port és egyéb szennyeződéseket sikerült eltávolítani a kanapéról.