A szmog egy légköri jelenség, amelynek során a köd összekeveredik a füsttel és a kipufogógázzal. A levegőszennyezést a légkörbe kibocsátott káros vegyületek okozzák.

A „szmogos” időszakot úgy tudjuk túlélni, ha elmenekülünk valami tiszta levegőjű vidékre vagy otthon töltjük az időt, a minimumra korlátozva a szabadban való tartózkodást.

Ha viszont otthon keressük a menedéket, nem elég, ha becsukjuk az ablakokat. A benti levegőnek is tisztának kell lennie!

Egy vízszűrő hatékonyan tisztítja a levegőt, a vízszűrős porszívóban átszűrt levegő mindig tiszta és friss lesz. A porszívó nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, mint egy klasszikus levegőtisztító és kevesebb idő alatt több levegő mennyiséget képes átszűrni. A Thomas vízszűrős porszívók valamennyi modellje tökéletesen beválik levegőtisztítóként is.

Az eredmény jól érezhető: az alapos porszívózás után megtapasztalhatod, hogy mennyivel könnyebben tudsz lélegezni, nemcsak a por tűnt el, hanem a levegőben jelen lévő szennyeződések is.

Porszívózás után a levegő enyhén nedves lesz, ami jelentős módon könnyíti a légzést.

A vízszűrővel ellátott porszívó a kellemetlen szagokat is képes eltávolítani, pl. azokat, amelyeket a háziállatok árasztanak.

Főként az őszi és a téli időszakban, amikor a légszennyező anyagok koncentrációja a legnagyobb, érdemes akár esténként is használnod a porszívót. Így éjjel csak tiszta, átszűrt levegőt fogsz belélegezni.

Mindemellett ne felejtsük el, hogy mindannyiunk hozzájárulhatunk a szmog csökkentésére. Igyekezzünk mindennapi döntésekkel befolyásolni a levegőminőség javítását. Változtassuk meg bizonyos szokásainkat, vagy legalább csökkentsük a gyakoriságukat, pl. kerüljük a kandallóban való tüzelést, ha ezt csak az élvezet kedvéért szoktuk csinálni, vagy cseréljük az autót egy másik, környezetkímélőbb közlekedési eszközre. Érdemes megfontolni ezeket a dolgokat, mert a légszennyezettség nagyon komolyan veszélyezteti mind a gyerekek, mint pedig a felnőtt emberek egészségét.

A szmog koncentrációja különösen káros az asztmában, illetve a légzőszervi betegségekben szenvedő embereknek, valamint hozzájárul számos más egészségügyi rendellenesség kifejlődéséhez. Ha már nem tudjuk teljesen kiszorítani a szmogot az életünkből, legalább ügyeljünk arra, hogy otthonunkban, ahol a legtöbb időt töltjük, tiszta és egészséges legyen a levegő.

A levegőszűrés lehetővé teszi, hogy a por eltávolítása mellett a levegő is tiszta és pollenmentes maradjon. Ilyenkor nemcsak a levegőtisztító válik be jól, hanem egy jó minőségű porszívó is. Ha viszont tényleg hatékonyan akarjuk megtisztítani a levegőt, ehhez egy megfelelő, vízszűrővel rendelkező porszívó kell.